Opnames voor een nieuwe CD

De afgelopen weken is er druk gerepeteerd. Gisteravond was de generale repetitie. Vandaag is het tijd voor de opnames voor een nieuwe CD.

's Ochtends vroeg om 7 uur is de technische persoon die de opnames gaat maken al aanwezig. Samen met de dirigent en enkele koorleden wordt alle apparatuur opgezet. Rond 8 uur komen de eerste koorleden aan en om 8:30 uur wordt er afgetrapt. Het is even wennen dat iedereen helemaal stil moet zijn. Zelfs een ritselend blaadje houdt in dat de opname opnieuw moet. Na de eerste opname van een stuk geeft de technische persoon aanwijzingen om bepaalde punten te verbeteren, waarna een tweede opname gemaakt wordt. Meestal is dit voldoende. In een aantal gevallen worden bepaalde gedeeltes nog een keer extra opgenomen.

Na een aantal stukken opgenomen te hebben wordt er een lange pauze ingelast, waarbij koffie, thee en cake klaar staan. Tijdens de pauze worden een duet en een orgelsolo opgenomen, die ook op de CD komen. Na de pauze, tot aan de middagpauze, worden er weer diverse stukken opgenomen. Dan is het tijd om bij te tanken. Er zijn lekkere gehaktballen en soep geregeld. Diverse koorleden hebben inmiddels al een aantal opnames terug kunnen luisteren door de koptelefoons en zijn erg enthousiast over het resultaat.

De middag brengt meer van hetzelfde. De resterende stukken worden opgenomen, onderbroken door een koffiepauze. Rond een uur of 15:00 zijn de opnames afgerond, sneller dan verwacht. De vele repetities van de afgelopen weken hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Enkele koorleden helpen nog bij het opruimen van de apparatuur en het terugzetten van verplaatste kerkbanken. We mogen terugzien op een geslaagde dag.

Nieuws

De opnames van de 25-jarige jubileumuitvoering van vorig jaar zijn vanaf heden verkrijgbaar op CD.

Lees meer

In 2018 bestaat Dit is 't wat ús bynt 25 jaar. Op 28 april vierden we dit met een jubileumconcert in de Kruiskerk in Burgum.

Lees meer

Tijdens een mooie psalmzangavond met bovenstem in Leeuwarden werden we in de gelegenheid gesteld onze nieuwe CD te presenteren.

Lees meer

Er is al enige tijd gewerkt aan een website voor het koor. Vandaag is het dan zover: De website staat live.

Lees meer